Eventyrene

Ludwig Bechsteins Eventyr er en gammel bok fra før 1885. Det står ikke annet årstall i den enn et håndskrevet fra da eiern fikk den.

Disse eventyrene er skrevet med gotisk skrift, men jeg har skrevet dem om for å publisere dem her. Jeg har beholdt den gamle gramatikken, for jeg syns det hører til disse gamle eventyrene. Så håper jeg de kan falle i smak.

Ludwig Bechstein var en tysk forfatter og eventyrsamler. Han ble født 24 november 1801 i Weimar som uekte sønn av Johanna Carolina Dorothea Bechstein og Hubert Dupontreau, en fransk immigrant som forsvant før fødselen. Ludwigs første ni år var særdeles fattigslige. Dette bedret seg først da onkelen hans, Johann Matthäus Bechstein, en kjent naturforsker og forstmann i Meiningen, adopterte ham i 1810. Ludwig ble sendt på skole, og i 1818 startet han i lære som apoteker.

Fra 1829 til 1831 studerte han filosofi og litteratur i Leipzig og München takket være et stipend gitt av greve Bernhard II av Sachsen-Meinigen, som senere ansatte ham som bibliotekar. Denne livstidsjobben ga Ludwig en sikker inntekt, samtidig som han fikk frihet til sine egne interesser og til skriving.

Bechsten ga ut mange verk og var en suksessrik forfatter av sin tid. Hans Tysk eventyrbok var endatil mer populær enn brødrene Grimms samling da den ble utgitt første gang i 1845. Han ga ut flere samlinger med folkeeventyr, men også romanser, dikt og romaner.

Publisert on 18. oktober 2010 at 20:41  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://kistebotnen.wordpress.com/eventyrene/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Hei! Kom over denne siden og dette eventyret da jeg søkte etter eventyret «De fire vinder». Vet du om det kan være det samme?

    • Det er mer enn jeg vet. Jeg gjorde et kjapt søk på google og fant ikke noe annet enn mitt eget.. Samtidig syns jeg å ha hørt eventyrtittelen «De fire vinder», men hvor husker jeg ikke.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: